“Літак ЗСУ летить і бомбить”: канал “Наш” показав фейк у дусі “розп’ятого хлопчика”. ВІДЕО

 

Телеканал “Наш” укотре потрапив у скандал, повторивши тези російської пропаганди про ситуацію на Донбасі.

На це нещодавно звернув увагу журналіст і представник України в ТКГ Денис Казанський, опублікувавши запис з ефіру телеканалу у своєму телеграмі.

“Раніше фейки про розп’ятих хлопчиків і зґвалтованих карателями бабусь показували російські ЗМІ. А тепер цим займаються вже українські телеканали”, – пише журналіст.

На відео можна побачити, як в ефір телефонує нібито мешканка ОРДЛО і каже, що “особисто бачила, як український літак бомбив мирних мешканців Донбасу, і в кабіні було видно льотчика, який сидів і сміявся”.

“Ніхто з ведучих, зрозуміло, не пояснив, що такого бути не може. Ця дичина видається за чисту монету”, – написав Казанський.

На записі також видно, що на включенні в ефірі була колишня “регіоналка” Олена Бондаренко, яка під час розповіді “мешканки Донбасу” ствердно киває головою.

Слухаючи це, один із ведучих ефіру лише запитав: “Сміється, прямо?”.

Цей епізод – не єдиний скандальний для телеканалу “Наш”, адже раніше в його ефірі показали опитування глядачів, за результатами якого 76% опитаних нібито підтримали висунення Володимира Путіна на Нобелівську премію миру.

Нагадаємо, у вересні Нацрада призначила перевірку телеканалу “НАШ” через ролик до Дня Незалежності.

Читайте також:
Google заблокував понад 90 пов’язаних із РФ YouTube-каналів

СБУ блокувала міжрегіональну мережу з 10 тисяч ботів, яка керувалася з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна