Google заблокував понад 90 пов’язаних із РФ YouTube-каналів

 

Компанія Google заблокувала більше 90 каналів на YouTube, пов’язаних із Російською Федерацією, заходи були вжиті в рамках боротьби з дезінформацією.

Про це йдеться в блозі Google у середу, 5 серпня.

Компанія заблокувала близько 90 російськомовних каналів, які публікували дезінформацію про ЄС, Литву, Україну, Росію, Сирію, COVID-19, і розповсюджували пропагандистські матеріали про внутрішню і зовнішню політику Росії.

Найбільше резонансним було блокування каналу “Царьград”, що належить бізнесменові Костянтину Малофєєву. У 2014 році МВС України відкрило щодо Малофєєва кримінальне провадження за підозрою в посібництві створення незаконних збройних формувань на території України. У тому ж році бізнесмена внесли в санкційні списки США та ЄС.

Також було заблоковано 2596 каналів, які були пов’язані з Китаєм через “спам, неполітичний контент і політичний контент, в тому числі матеріали, пов’язані з боротьбою з COVID-19 в США і протестами проти расової дискримінації”.

Читайте також:
Telegram готується до продажу, серед імовірних покупців – Mail.ru

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна