Нацрада перевірить телеканал “Наш” через ролик до Дня Незалежності

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “НАШ” через трансляцію до Дня Незалежності ролика, який має ознаки дискримінації та розпалювання ворожнечі.

Про це в четвер, 3 вересня, інформують на сайті регулятора.

“24 серпня на телеканалі “НАШ” 14 разів було показано відеоролик “НАША (НЕ)ЗАЛЕЖНІСТЬ? НАШ ПОКАЖЕ” хронометражем 53 секунди, який було вироблено у художньо-образному стилі, без тексту, в супроводі звука метронома. Цей відеоролик створює образ негативних наслідків від вибору українського народу під час проведення 1 грудня 1991 року всеукраїнського референдуму, на якому 90,32% громадян, які брали участь у голосуванні (а це 84,18% населення України), підтримали незалежність України”, -йдеться в повідомленні.

Нацрада вважає, що поширення в ефірі телеканалу такого відеоматеріалу саме в день державного загальнонародного свята – Дня Незалежності України – має ознаки дискримінації стосовно тих громадян, через вибір яких на всеукраїнському референдумі у грудні 1991 року Україна здобула незалежність, а також розпалювання ворожнечі між різними групами населення держави.

“З метою перевірки дотримання компанією вимог абзацу 4 частини 2 статті 6 і пункту а) частини першої статті 59  закону України “Про телебачення і радіомовлення” регуляторний орган призначив ТОВ “НАШ 365″ позапланову перевірку. За її результатами буде ухвалено виважене рішення відповідно до положень чинного законодавства”, – підсумували в Нацраді.

Читайте також:
Нацрада анулювала ліцензію радіостанції “Прямий FM”, яка підтримує Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна