НАСА вперше в історії показала кадри з Марсу. ВІДЕО

 

Марсохід Perseverance (“Наполегливість”) відправив НАСА перше відео посадки, яке зафіксували камери на нижній стороні апарату до того, як він приземлився 18 лютого на Марс.

Про це в понеділок, 22 лютого, інформує пресслужба НАСА у твіттері.

Perseverance обладнаний камерами і мікрофонами з можливістю безперервного запису. Всього у марсохода 23 камери, які підтримують масштабування і реалістичну передачу кольору і два мікрофони.

Марсохід шукатиме ознаки життя на Марсі, а також збиратиме зразки каменів та ґрунту, що, за планом, будуть доставлені на Землю. Ця місія також повинна допомогти у підготовці старту людини на Марс, яка вже триває.

Крім різноманітних наукових систем, на борту марсохода розміщений невеликий вертоліт, який  зможе літати над марсіанським ґрунтом.

Perseverance працюватиме як мінімум один марсіанський рік (близько 687 земних днів).

Нагадаємо, марсохід Perseverance американського космічного агентства NASA 18 лютого здійснив успішну посадку на Марс.

Кратер Єзеро (Джезеро), куди здійснив посадку марсохід, має ширину 45 кілометрів і розташований на західному краю Рівнини Ісіди — гігантського басейну на північ від марсіанського екватора, утвореного, коли космічне тіло вдарилося об поверхню Марса.

Вчені вважають, що колись на Марсі існували умови, які могли привести до елементарного мікробного життя.

Читайте також:
Ультрас луганської “Зорі” відправили на Марс іменний мікрочіп з назвою команди. ФОТО

Україна приєдналась до програми NASA з освоєння Місяця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна