Військових на фронті не штрафують за вогонь у відповідь, – Шмигаль

 

Очільник українського уряду Денис Шмигаль заявив, що до військовослужбовців у районі проведення Операції об’єднаних сил штрафи за вогонь у відповідь не застосовуються.

Як передає “Новинарня“, про це Шмигаль сказав у п’ятницю, 19 лютого, у парламенті під час години запитань до уряду.

“До військовослужбовців у районі проведення операції об’єднаних сил штрафи за вогонь у відповідь на російські провокації не застосовуються”, – заявив прем’єр-міністр.

Він стверджує, що “для створення безпечних умов виконання бойових завдань та збереження життя і здоров’я особового складу, який бере участь у заходах відсічі та стримуванні військової агресії Російської Федерації, запроваджено виплату відповідної грошової винагороди військовослужбовцям Збройних сил України”.

“Командирам відділень, взводів, рот (батарей), батальйонів (дивізіонів) і бригад розмір винагороди встановлюється у залежності від кількості облікованих порушень, допущених підлеглим особовим складом за місяць”, – пояснив Шмигаль.

Прем’єр додав, що до порушень належать вчинення військового адміністративного правопорушення, адміністративного порушення, наявність облікованих під час виконання службових обов’язків випадків захворювань через порушення правил гігієни і травмування через порушення заходів безпеки, суїцидів, невиправданих бойових втрат серед особового складу, відкриття вогню без наказу відповідного командира, начальника, крім випадків військової необхідності.

“Це ті параметри, які внесені у відповідні документи Міністерства оборони”, – наголосив Шмигаль.

Також він заявив, що Кабінет Міністрів України ухвалює необхідні рішення на виконання закону “Про державне оборонне замовлення”.

“Стосовно актів на виконання закону “Про державне оборонне замовлення”, то всі вони приймаються Кабінетом Міністрів у відповідності до закону і термінів, в які цей закон був прийнятий Верховною Радою України. У прикінцевих положеннях кінцева дата визначена 1 квітня. 17 лютого було прийнято сім відповідних актів. До цього була прийнята низка відповідних актів, тому всі документи уряду, які мають бути прийняті на виконання положень закону про оборонні державні оборонні закупівлі, розробляються і приймаються вчасно”, – сказав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, раніше журналіст Юрій Бутусов оприлюднив інформацію, що Міністерство оборони видало наказ №330, який, нібито, вводить штрафи для українських військових за вогонь у відповідь на Донбасі.

Читайте також:
Україна в ОБСЄ показала, як окупанти будують нові позиції на Донбасі

Міноборони і Мінстратегпром не виконали указ Зеленського щодо оборонних закупівель, – StateWatch

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна