Міноборони і Мінстратегпром не виконали указ Зеленського щодо оборонних закупівель, – StateWatch

 

Міністерство оборони та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості не забезпечили розроблення та прийняття до 15 лютого 2021 року підзаконних актів, необхідних для реалізації положень ЗУ “Про оборонні закупівлі”.

Про це у вівторок, 16 лютого, повідомила експертна організація StateWatch.

Вона проаналізувала виконання рішення Ради національної безпеки та оборони про пропозиції до проєкту бюджету на 2021 рік по статтях із забезпеченням національної безпеки і оборони України, введені указом президента Володимира Зеленського в листопаді 2020 року.

Ці міністерства мали розробити й передати уряду для прийняття підзаконні акти із забезпечення планування та закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення за закритими закупівлями.

Проте жоден нормативний акт на виконання указу президента для впровадження ЗУ “Про оборонні закупівлі” так і не був прийнятий.

За даними секретаріату Кабінету Міністрів, протягом грудня 2020 року – січня 2021-го Мінстартегпром розсилав на різні міністерства проєкти урядових постанов “Питання оборонних закупівель” та “Порядок створення реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів”. Однак вони постійно доопрацьовувалися та не були винесені на засіданні уряду.

У StateWatch зазначають, що минулого тижня на офіційному сайті Мінстратегпрому оприлюднили цитати Олега Уруського, відповідно до яких відомством для виконання ЗУ “Про оборонні закупівлі” розроблено десять проєктів постанов уряду без зазначення, скільки таких проєктів було підтримано урядом.

Натомість НАЗК виявило корупціогенні фактори в проєктах актів у сфері оборонних закупівель, які були підготовлені цими двома міністерствами.

Читайте також:
Новий стройовий крок, повітряна колона, “Нептун”, “Байрактари” і Столтенберг: МОУ планує парад на 30-річчя Незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна