Ексвласник “Буковелю” Шевченко ходить агітувати по церквах. Священник УГКЦ закликав припинити це “паломництво”

 

Священник Української греко-католицької церкви Юстин Бойко звернувся до кандидата у народні депутати Олександра Шевченка із закликом не використовувати церкву для агітації.

Про це в п’ятницю, 19 лютого, повідомляє громадянська мережа “Опора”.

У відкритому листі священник зазначає, що поїздки Шевченка храмами та виступи у них сприймаються духовенством як елемент передвиборчої кампанії.

“Про причину Ваших паломництв храмами Івано-Франківщини не трудно здогадатися. Вистачає зайти на інтернет-сторінку Центральної виборчої комісії, щоб переконатися у тому, що нещодавно Вас зареєстровано кандидатом до Верховної Ради виборчого округу № 87, що на Прикарпатті від партії “За майбутнє”. Тому ваші поїздки храмами, як також ваші виступи у храмах сприймаються як духовенством так і вірними як прямий елемент передвиборчої компанії…  Звертаюся до Вас з величезним проханням припинити використовувати церкву як майданчик передвиборчої компанії. Натомість усильно рекомендую перенести його на суспільно-політичний ґрунт, який є найбільш відповідним для цього”, – написав священник у ФБ.

Вагома частина реклами Шевченка у ФБ стосується його візитів у храми виборчого округу.

Так, від початку січня Шевченко відвідав храми міст Надвірна і Яремче, селищ Отинія та Битків, а також сіл Мирне, Гвізд, Пнів, Пасічна, Назавизів, Забережжя, Лісна Тарновиця, Іваниківка, Монастирчани, Волосів, Зелена, Бистриця та Саджавка.

Представники “Опори” додали, що звернулися до Олександра Шевченка на його сторінку у ФБ за коментарем з приводу вказаної ситуації, однак на час виходу публікації відповіді або ж коментаря не отримали.

Читайте також:
“Слуга народу” висуває Василя Вірастюка в нардепи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна