СБУ проводить слідчі дії щодо постачання вугілля з ОРДЛО, – Баканов про санкції Радбезу

 

Рішення про введення санкцій стосовно “окремих осіб” ґрунтується, зокрема, й на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України. Наразі спецслужба веде слідство та готується оголошувати підозри причетним особам.

Про це в п’ятницю, 19 лютого, заявив голова СБУ Іван Баканов, коментуючи результати засідання РНБО.

“Сьогодні Служба безпеки проводить слідчі дії, щоб задокументувати весь протиправний механізм постачання вугілля з тимчасово окупованої території до РФ та України. Таким чином, ми отримаємо підтвердження фінансування терористичної діяльності “ЛНР”. І як результат – підґрунтя для повідомлення підозри представникам компанії”, – сказав Баканов, якого цитує його пресцентр.

Зазначається, що СБУ рекомендувала розширити введені раніше економічні санкції щодо власників авіакомпаній, які здійснювали польоти до Російської Федерації, і доповнити санкційний перелік ще п’ятьма компаніями.

Баканов пояснив, що після введення перших санкцій наприкінці січня кінцеві бенефіціари молдовської авіакомпанії JET4U S.R.L. та португальської JET4U LDA вживають термінові юридичні заходи, щоб обійти накладені на них обмеження. Зокрема, намагаються змінити обслуговуючі компанії – вводять інших юросіб.

Як інформувала “Новинарня“, на засіданні 19 лютого Рада національної безпеки й оборони України запровадила санкції до 8 осіб і 19 компаній. Включила РНБО до санкційного списку і  політика Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко за фінансування тероризму.

Очікується також, що цим рішенням РНБО доручила повернути у державну власність нафтопродуктопровід “Самара – Західний напрямок”. Територією України проходить 1433 км трубопроводу.

Читайте також:
Завершилося засідання РНБО про ситуацію на Донбасі. Рішення – під грифом “таємно”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна