ДПСУ показала службову собаку Тріксі, яка занюхала понад 500 пакетиків з наркотиками

 

У Харківському загоні ДПСУ служить інструктор-кінолог Артем зі своєю напарницею – джек-рассел-тер’єром Тріксі.
Серед яскравих “викриттів” Тріксі – виявлення 356 грамів наркотику, запакованого у нутрощі електропечі, яку везли в мікроавтобусі серед іншого вантажу.
Щоб знайти 566 згортків з білою речовиною, найімовірніше метадоном, довелося розібрати кухонний девайс, передає пресцентр ДПСУ.

У відомстві пояснили, що в прикордонних собак існує чітка спеціалізація: одні повинні затримати порушника, інші займаються пошуком різних видів контрабанди.

Тріксі спеціалізується на пошуку наркотичних речовин. І за короткий час служби на кордоні уже продемонструвала неабиякі результати. За її допомогою оглянуто близько 10 000 транспортних засобів.

Фото: пресцентр ДПСУ

Також собака викрила кілька спроб контрабанди наркотиків, як синтетичних, так і рослинного походження, а також сотень пігулок психотропів, за що її інструктор-кінолог неодноразово був нагороджений відомчими відзнаками.

Фото: пресцентр ДПСУ

На кордоні цей “тандем” з’явився відносно недавно. Артем та Тріксі – випускники Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби, який закінчили у 2019 році.

Для Артема кінологія – це поклик душі.

“Навіть наявність досвіду тут не відіграє великої ролі. Досвід можна здобути в процесі, а от любов до собак повинна бути одразу”, – розповів прикордонник.

Читайте також:
Житомирські десантники знялися у фотосесії з безпритульними тваринами, щоб допомогти знайти їм родину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна