“Історичний статус дозволяє”: Кулеба прокоментував розмову Кравчука з Пушиліним на росТБ

 

Історичний статус голови української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України Леоніда Кравчука дозволяє йому робити більше, ніж іншим чиновникам, зокрема з’являтися в різних ефірах.

Як передає “Ліга” в середу, 17 лютого, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи появу Кравчука в ток-шоу пропагандистського російського каналу із ватажком угруповання “ДНР”  Денисом Пушиліним.

Урядовець вважає, що перший президент дуже гідно представляє Україну в ТКГ, недавно виступав на Радбезі ООН – і питань до його патріотичності й принциповості бути не може.

“Але сам його історичний статус, його роль в здобутті незалежності України дозволяє йому робити трохи більше, ніж будь-якій посадовій особі, в тому числі під час різних телеефірів”, – пояснив Кулеба.

Дипломат наголосив, що сам не бере участі в схожих пропагандистських заходах, і знову повторив: сама фігура Кравчука дозволяє йому робити трохи більше, ніж іншим.

15 лютого Леонід Кравчук  брав участь у ток-шоу “Час покаже” на російському “Першому каналі”. Спочатку за відеозв’язком до студії включився Кравчук, а після короткої дискусії ведучий повідомив, що на зв’язку також ватажок угруповання “ДНР” Денис Пушилін – і запропонував голові української делегації в ТКГ поставити йому запитання.

Опісля речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович сказав, що Кравчук доносив українську точку зору до російського населення і його не попереджали заздалегідь про підключення терориста.

Читайте також:
“Стріляють на Донбасі? На кожен постріл має бути відповідь”, – Кравчук

Кравчук пропонує провести референдум щодо Донбасу та Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна