Кравчук в ООН: Росія використовує Донбас і Крим як свій військовий форпост

 

Російська Федерація перетворила тимчасово окуповані окремі райони Донецької і Луганської областей, а також півострів Крим, у свій великий військовий форпост.

Про це під час виступу на Раді безпеки ООН в четвер, 11 лютого, сказав перший президент України, глава Української делегації для участі в ТКГ Леонід Кравчук. 

“Звичайною практикою стало незаконне перетинання непідконтрольної Україні ділянки кордону російськими вантажними ешелонами, автомобільними колонами, які доставляють на тимчасово окуповану територію озброєння, боєприпасів і персонал. Повинен сказати, що на сьогодні вже нікого не вводять в оману спроби Росії переконати міжнародне співтовариство в тому, що в Україні, мовляв, немає російських військ, зброї або найманців. Фактично, Російська Федерація перетворила окремі райони Донецької і Луганської областей, а також Крим в свій великий військовий форпост. Росія продовжує видавати сотні тисяч російських паспортів українським громадянам, які проживають на окупованих територіях”, – сказав Леонід Кравчук, якого цитує пресцентр УкрТКГ.

Він зазначив, що Росія демонструє неповагу до норм і принципів міжнародного права.

За його словами, Росія штучно блокує дії України на різних напрямках роботи по Донбасу – домовилися про чотири нових ділянки розведення сил, але Росія відмовляється завершити роботу по них роботу, як і з розмінування.

“На жаль, Росія не відповіла взаємністю на ці кроки. Навпаки, в січні-лютому цього року кількість порушень режиму припинення вогню з боку російських незаконних збройних формувань значно зросла, що призвело до нових бойових втрат серед українських військовослужбовців”, – додав політик.

Як інформувала “Новинарня“, Рада Безпеки ООН провела засідання у зв’язку із шестиріччям підписання комплексу заходів щодо виконання Мінських угод.

Читайте також:
Постпред Росії при ООН назвав два питання, від яких залежить врегулювання на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна