ДБР оголосило підозру посадовцю ДСНС, який “на папері” гасив пожежі на Луганщині

 

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру керівнику одного з відділів Головного управління ДСНС на Луганщині, який вносив хибні відомості про нібито гасіння пожежі, хоча пожежно-рятувальні загони на місце не виїжджали.
ДБР називає його “підбурювачем до викривлення інформації про гасіння пожеж”.

Про це у вівторок, 16 лютого, повідомив пресцентр відомства.

“Для “прикриття” посадових осіб ДСНС від дисциплінарної, кримінальної або іншої встановленої законом відповідальності за можливе недбале ставлення до своїх службових обов’язків, інспектори територіальних підрозділів ДСНС вписували в офіційні документи інформацію про керівників гасіння пожежі, а також про сили та засоби, начебто залучені до роботи”, – йдеться в пресрелізі ДБР.

Слідством встановлено, що в липні 2020 року, з метою приховування факту відсутності пожежної техніки ДСНС на гасінні пожежі у вказаному садівничому товаристві, усні доручення інспекторам щодо внесення до офіційних документів викривленої інформації надавав 30-річний начальник відділу профілактичної роботи, розслідування пожеж та активних і пасивних засобів безпеки центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС Луганської області.

Посадовцю-підбурювачу, який схилив інспекторів до співучасті у вчиненні злочину, повідомлено про підозру у службовому підробленні, тобто внесенні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

У разі доведення вини йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, на початку липня 2020 року на території садівничого товариства №5 “Озеро Вовче” в Новоайдарському районі Луганської області виникли масштабні пожежі, внаслідок яких у вогні загинули троє людей, знищено житлові будинки, господарчі споруди та інше майно.
Проте, за даними слідства, сили та засоби пожежно-рятувальних загонів до місця пожежі не виїжджали.

Читайте також:
У Станиці Луганській внаслідок пожежі детонують боєприпаси на вулиці, яку в 2014-2016 роках обстрілювали бойовики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна