Разумков підписав закон про Бюро економічної безпеки

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон №3087-д про Бюро економічно безпеки.

Про це в п’ятницю, 12 лютого, інформує пресслужба парламенту.

Бюро економічної безпеки буде утворено як центральний орган виконавчої влади, на який покладається протидія правопорушення, що посягають на функціонування економіки держави.

Законом визначаються завдання та повноваження цього органу, контроль за його діяльністю, правовий статус, обов’язки та відповідальність працівників, а також основи співпраці бюро з іншими установами, підприємствами, організаціями.

Як зазначається у пояснювальній записці, ухвалення Закону посилить ефективність правоохоронних органів у сфері формування та використання фінансових ресурсів держави та її економічної безпеки. Як наслідок, це має зменшити тіньовий бізнес в Україні та збільшити надходження податків та зборів, оптимізувати структури правоохоронних органів, матеріально-технічну базу та скоротити загальну кількість працівників, що протидіють злочинності у сфері фінансів.

У пресслужбі додали, що 9 лютого Разумков також підписав закон №4090, який встановлює терміни ліквідації податкової міліції у зв’язку зі створення Бюро економічної безпеки.

Документом передбачається ліквідація податкової міліції з дня прийняття рішення Кабінетом Міністрів України про початок діяльності Бюро економічної безпеки України, але не пізніше шести місяців з дня набрання чинності Законом України “Про Бюро економічної безпеки України”.

Нагадаємо, Верховна Рада 28 січня ухвалила законопроєкт “Про Бюро економічної безпеки України” (№3087-д), який, зокрема, передбачає передачу розслідування економічних злочинів із Служби безпеки України, Державної фіскальної служби, Державного бюро розслідувань до новоствореного органу.

Читайте також:
Рада підтримала створення ТСК для розслідування корупції в Укрзалізниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна