Рада підтримала створення ТСК для розслідування корупції в Укрзалізниці

 

Український парламент прийняв постанову про створення тимчасової слідчої комісії для перевірки й оцінки стану “Укрзалізниці”, а також розслідування фактів можливої бездіяльності або порушення законодавства органами управління компанії.

Як передає “Новинарня“, прийняття постанови №3432 під час засідання у середу, 27 січня, підтримали 283 народних депутати.

У пояснювальній записці до проєкту постанови йдеться, що у 2019 році “Укрзалізниця” показала найгірші результати виробничої діяльності по всіх її напрямках. Зазначається, що різке погіршення виробничої дисципліни, стану безпеки руху поїздів відбувалося з початку 2017 року і досі.

Автори законопроєкту зауважили, що у 2018-2019 роках було ухвалено низку регламентних документів, які фактично вивели підприємство під керування іноземців, тоді як держава втратила можливість безпосереднього управління.

“Моніторинг систем керування аналогічними підприємствами у найбільших залізницях Європи показує, що на всіх подібних підприємствах збережено контроль за державою. Штучно створена ситуація по АТ “Українська залізниця” є неприпустимою”, – вважають автори законопроєкту.

Крім того, зазначається, що із засобів масової інформації вбачається, що реформа “Укрзалізниці” не відбувається, економічні показники погіршуються, а ситуація з подоланням корупції не покращується.

“Є підстави вважати, що бездіяльність на непрофесіоналізм керівництва органів управління АТ “Українська залізниця” з 2017 року і досі призвів до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників, що в свою чергу дає підстави вважати, що фінансові звіти є недостовірними, а підприємство має негативні фінансові показники та збитки цього стратегічного державного підприємства”, – акцентують у пояснювальній записці.

Зважаючи на це, Верховна Рада підтримала створення тимчасової слідчої комісії з питань перевірки та оцінки стану компанії, розслідування бездіяльності та порушень законодавства України органами управління Укрзалізниці, яка призвела до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників.

Читайте також:
Голова Укрзалізниці Жмак поскаржився на зарплату в ₴625 тисяч на місяць

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна