Голова Укрзалізниці Жмак поскаржився на зарплату в ₴625 тисяч на місяць

 

Голова “Укрзалізниці” Володимир Жмак заявив, що його зарплата в 625 тисяч гривень на місяць є “нижчою від ринкового рівня”.

Про це Жмак заявив в ефірі телеканалу “Україна 24” 16 січня.

“Моя зарплата становить 625 тисяч гривень, це будь-хто зможе побачити в декларації, приховувати сенсу немає. Водночас хочу сказати, що така ж зарплата у мене була 25 років тому, коли я ще працював у “Київстарі”, “ТНК-ВР” тощо. Вона, я би сказав, нижча від ринкового рівня для такого підприємства як “Укрзалізниця”, для такої відповідальності”, – заявив він.

Він зазначив, що отримує менше, ніж попередній глава “Укрзалізниці” Євген Кравцов.

“Моя зарплата – кілька сотень тисяч гривень, але значно менша від того рівня, який був у попереднього керівника. Тому що коли обговорювався контракт зі мною, мені сказали, що висока зарплата попереднього керівника викликала великий суспільний резонанс, тому я повинен це зрозуміти й погодитися на зарплату значно меншу. Я заповнюю декларацію і вношу туди свою зарплату”, – додав він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів призначив Володимира Жмака на посаду голови правління АТ “Укрзалізниця” наприкінці серпня 2020 року.

Жмак до цього був призначений членом наглядової ради ДП “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” у травні 2019 році.

Із 2015 по 2016 рік  Жмак обіймав посаду заступника голови Одеської обласної державної адміністрації. Також він працював радником президента української телекомунікаційної компанії “Київстар”.

Як відомо, середня зарплата в Україні станом на кінець 2020 року становила майже 12 тисяч гривень на місяць.

Читайте також:
Уряд укотре переніс реалізацію постанови про зростання зарплат вчителів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна