У Львові поліція затримала вандалів, що облили фарбою пам’ятник Бандері. ФОТО

доповнено

У Львові в четвер, 11 лютого, поліція затримала двох чоловіків, які тиждень тому облили червоною фарбою пам’ятник Степанові Бандері.

Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький у фейсбуці.

Поліція вже провела обшуки вдома у двох львів’ян, яких підозрюють у вандалізмі. У помешканнях чоловіків правоохоронці знайшли докази, які підтверджують їхню причетність до цього злочину.

Згодом у пресслужбі поліції Львівської області повідомили, що під час невідкладних слідчо-оперативних дій правоохоронці встановили – виконавцями осквернення є студенти одного із львівських вишів віком 19 та 24 роки.

Серед мотивів правопорушення називають матеріальну вигоду.

Вандали Львів Бандера 2 Вандали Львів Бандера 1
<
>

Один із затриманих із невідомих причин був у флісці ЗСУ:

 

Фото: МВС

Слідчі повідомили зловмисникам про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.297 (осквернення пам’ятника, спорудженого в пам’ять особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, борця за незалежність України у ХХ столітті, учасника партизанського руху, підпільника) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, вночі 5 лютого невідомі зловмисники облили червоною фарбою пам’ятник Степану Бандері на площі Кропивницького у Львові.

Читайте також:
“Розбий сотню, Небесну”: львівський стендапер Болотніков насміхався над вбитими під час Революції Гідності. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна