Суд скасував виправдальний вирок Труханову в справі про завод “Краян”

 

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України скасувала виправдальний вирок для мера Одеси Геннадія Труханова у справі про зловживання при купівлі будівлі заводу “Краян”. Справу відправлено на повторний розгляд.

Про це в четвер, 11 лютого, повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України.

“Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційні скарги прокурорів САП щодо скасування вироку Малиновського районного суду міста Одеси, яким виправдано Одеського міського голову та інших осіб у так званій справі одеського “Краяну”, – йдеться в пресрелізі САП.

Зазначається, що своїм рішенням суд апеляційної інстанції скасував ухвалу про закриття провадження щодо юридичної особи.

“Суд зважив на виявлені помилки, допущені під час прийняття рішення судом першої інстанції, на які вказував у апеляційній скарзі прокурор, та ухвалив задовольнити апеляційні вимоги прокурора в повному обсязі”, – додали в САП.

Ухвалою колегії суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду справу скеровано на новий розгляд до Вищого антикорупційного суду. Вказана ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, раніше “Новинарня” інформувала, що НАБУ і САП завершили розслідування відносно мера Одеси Геннадія Труханова та чиновників міськради, яких підозрюють у розкраданні коштів міського бюджет в особливо великих розмірах (185 млн грн) при купівлі приміщень колишнього заводу “Краян”.
Детективи НАБУ зібрали достатнього доказів того, що ця закупівля була здійснена за завищеними цінами. Досудове розслідування цього епізоду було завершено у травні, справа слухається в Малиновському районному суді Одеси.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить 12 років ув’язнення з конфіскацією майна для міського голови Одеси Геннадія Труханова, якого звинувачують у заволодінні 185 млн гривень коштів місцевого бюджету при купівлі будівлі колишнього заводу “Краян”.

Читайте також:
НАБУ завершило слідство щодо Труханова. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна