На окупованому Донбасі найвища у світі смертність від коронавірусу, – МінТОТ

 

На окупованому росіянами Донбасі смертність від наслідків COVID-19 вища, ніж будь-де у світі.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 10 лютого, заявив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков на форумі “Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді”.

За його словами, українська сторона збирає всі дані про ситуацію з COVID-19 в ОРДЛО.

“Але навіть з тієї статистики, яку я можу дати, вона оприлюднена самими окупаційними адміністраціями, видно – рівень летальності від C-19 в ОРДЛО значно вищий, ніж де-небудь у світі”, – сказав Резніков.

Він також навів дані окупаційних адміністрацій Донецька і Луганська. Зокрема, в непідконтрольній українському урядові частині Донецької області смертність від коронавірусу становить 8,6%. Це в чотири рази вище, ніж на вільній території Донецької області і в середньому по Україні.

“У листопаді-грудні 2020 року летальність взагалі була 11%, тобто кожен дев’ятий помирав від цього захворювання”, – повідомив урядовець.

За словами Резнікова, на окупованій частині Луганської області летальність становить 8,7%. Водночас у людей немає можливості отримати медичну допомогу, проводиться недостатньо тестувань, а окупанти блокують КПВВ.

Тому Резніков назвав ситуацію з коронавірусом в ОРДЛО “захопленням заручників і медичним геноцидом”.

За даними університету Хопкінса, найвища смертність від наслідків коронавірусу у світі на сьогодні у Великій Британії і становить близько 3,8%.

Читайте також:
Вакцинація на окупованих територіях: Росія перетворює мешканців ОРДЛО на піддослідних щурів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна