Вакцинація на окупованих територіях: Росія перетворює мешканців ОРДЛО на піддослідних щурів

 

Дмитро Снєгирьов
громадський активіст, експерт, голова ГІ “Права справа”, переселенець із Луганщини

Россія намагається протягнути в Україну вакцину “Супутник V”, в той час як сертифікація європейських вакцин в Україні провалена урядом. У самій же Російської Федерації “Супутник V” популярністю не користується – наприклад, у Москві щеплено близько 300 тисяч осіб при 12 мільйонах населення.

Поставка вакцин на окуповані території носить виключно політичний характер. “Супутник V” – для Європи фактично “Новичок”. На територію ОРДЛО Росія завезла не “Супутник V” , а “Супутник лайт” – аналог, який не пройшов випробувань.

Їх легко розрізнити: “Супутник V” – двокомпонентна вакцина, а “Лайт” – однокомпонентна.

Відповідно, Москва використовує окуповані території як випробувальний плацдарм для випробування сумнівної якості вакцини, прикриваючись “благими” намірами.

І піддослідними щурами виступають громадяни України, мешканці окупованих районів Луганської і Донецької областей.

На території суверенної України РФ ставить досліди на людях.

Примітно, що після оприлюднення інформації від нашої ГІ “Права справа” щодо вакцинації мешканців окупованих районів Донбасу російською вакциною “Супутник лайт” віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв’ю “Укрінформу” заявив, що російська влада на українській території без нашої згоди проводить якісь випробування на людях невідомої і несертифікованої в нас вакцини, це є порушенням українських законів. Вони наражають населення України на ризик і нестимуть за це відповідальність.

Таким чином, вакцинація Росією жителів тимчасово окупованих територій України без згоди на це української влади є порушенням українських законів. Цим російська влада вкотре підтвердить наявність контролю над ОРДЛО, що згодом буде використано Києвом у міжнародних судах.

Читайте також:
Окупований Донецьк заявив про перші щеплення російською вакциною “Спутник V”

Пушиліну вкололи російську вакцину, – сепарЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна