Пушиліну вкололи російську вакцину, – сепарЗМІ

 

Ватажок терористичної організації “ДНР” Денис Пушилін щепився від коронавірусної інфекції російською вакциною “Спутник V”.

Про це в понеділок, 1 лютого, повідомили в його адміністрації , пише контрольований донецькими бойовиками ресурс “ДАН”.

“Пушилін зробив щеплення від коронавірусної інфекції російською вакциною “Спутник V”, – сказала співрозмовниця агентства.

Вона додала, що Пушиліна вакцинували в Донецьку в центральній міській клінічній лікарні №6.

Нагадаємо, 1 лютого окупований Донецьк заявив, що зробив перші щеплення від коронавірусу.

Напередодні, 31 січня, в “ДНР” заявили про прибуття російської вакцини. Там заявили, що перша партія склала “кілька тисяч” доз, і теж стверджували про “регулярне” постачання цієї вакцини з Росії й надалі.

Це угруповання також оприлюднило фотографії розвантаження партії цієї вакцини, ймовірно, на одному з пунктів вакцинації в Донецьку.
За словами бойовиків, вакцини доставив черговий “гуманітарний конвой” із Росії. Але про такі “конвої”, які Росія періодично вводить на окуповані території всупереч українському законодавству і міжнародному праву, останнім часом не повідомляли.

Додамо, що в Україні виключають можливість використання цієї й інших російських вакцин проти COVID-19 через значні сумніви в їхній ефективності й побічних наслідках і недоведеність даних їхніх випробувань.

Читайте також:
Військовим в Криму, яким вкололи російську вакцину, стало зле. 18-річного матроса госпіталізували

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна