Військовим в Криму, яким вкололи російську вакцину, стало зле. 18-річного матроса госпіталізували

 

В окупованому Криму військовослужбовець Чорноморського флоту РФ Максим Чурілов, який проходить строкову службу в 1096-му окремому зенітно-ракетному полку в місті Севастополь потрапив в реанімацію після примусового щеплення від COVID-19.

Як повідомляє “Радіо Свобода”, вранці 10 січня російських військовослужбовців в/ч 83576 в окупованому місті Севастополі зібрали на плацу.
Командир частини Сергій Пузін повідомив підлеглих, що їм будуть робити щеплення від коронавірусу, участь в цьому заході обов’язкова та ніякі відмови не приймаються.

Після цього матросів строкової служби доправили у військову поліклініку і там зробили щеплення. Деякі військовослужбовці попереджували лікарів про можливі алергічні реакції, але їх зауваження медпрацівники слухати не стали.

Крім того, вони відмовились назвати препарат, яким робили щеплення. Ймовірно, для щеплення від COVID-19 використовували російську вакцину “Спутник V”, бо 5 грудня 2020 року в Росії почалася вакцинація від коронавірусу саме цією вакциною.
Західні фахівці критикують російську вакцину за відсутність доказів її ефективності та відсутність наукових публікацій про проведені випробування.

Близько двох десятків вакцинованих 10 січня моряків у Севастополі поскаржилися на погане самопочуття. У них піднялася температура до 39 градусів і вище.

А в одного з матросів, 18-річного Максима Чурілова, якого призвали на строкову службу в жовтні 2020 року, стан був ще гіршим.
У нього почалась алергічна реакція, набряк горла і він почав задихатися. Його екстрено доправили в приймальне відділення найближчої міської лікарні.

У мережі також з’явилося відео, на якому бабуся строковика, який опинився у реанімації, Ірина Чурілова розповіла деталі цієї примусової вакцинації.

У коментарі журналістам пресслужба Південного військового округу повідомила, що інформація про випадок алергії на вакцину в Севастополі не відповідає дійсності.

“Вакцинація в військах Південного військового округу, як і в збройних силах в цілому, проводиться в добровільному порядку. Всі військовослужбовці після вакцинації відчувають себе добре і виконують завдання за призначенням”, – сказали у відомстві.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” чекають російську вакцину від коронавірусу вже в січні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна