Укроборонпром підписав меморандум про розвиток партнерства з приватними виробниками ОВТ

 

У понеділок, 8 лютого, ДК “Укроборонпром” підписав меморандум із “Асоціацією виробників озброєння і військової техніки України”. Ця спілка об’єднує українських приватних виробників і постачальників озброєння та військової техніки.

Про це повідомив гендиректор Концерну Юрій Гусєв у фейсбуці.

“Маємо спільну мету – своєчасно забезпечувати якісною технікою головного державного замовника – Збройні сили України”, – наголосив Гусєв.

Водночас підприємства-спецекспортери, які входять до складу ДК “Укроборонпром”, успішно здійснюють експорт продукції і послуг військового, спеціального та подвійного призначення, що виробляється, зокрема, приватними компаніями.

За словами гендиректора концерну, зміна фокусу з конкуренції на об’єднання зусиль стане взаємовигідною. А налагодження співпраці між учасниками ринку виробництва озброєнь допоможе побудувати закриті виробничі цикли.

“Разом ми розширимо наші можливості на міжнародних ринках ОВТ, у сфері залучення іноземних інвестицій та технологій, а також збільшимо обсяги експорту української продукції”, − заявив Юрій Гусєв.

Нагадаємо, нещодавно “Укроборонпром” та Prozorro.Продажі підписали меморандум, який передбачає, що майно підприємств концерну передаватиметься в оренду виключно внаслідок електронних торгів.

Читайте також:
В Індії на авіавиставці Україна представила ракетний комплекс “Вільха”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна