Укроборонпром здаватиме своє майно в оренду через Prozorro

 

“Укроборонпром” та Prozorro.Продажі підписали меморандум, який передбачає, що майно підприємств концерну передаватиметься в оренду виключно внаслідок електронних торгів.

Про це повідомив у понеділок, 11 січня, заступник гендиректора “Укроборонпрому” Мустафа Найєм у блозі на “Українській правді”.

За його словами, загалом підприємства “Укроборонпрому” володіють 7 441 об’єктом нерухомості загальною площею майже дев’ять млн м².

“Із них близько 1,85 млн м² – надлишкове майно, яке вже давно не задіяне у виробничих процесах підприємств концерну, і може бути передане в оренду у прозорий та відкритий спосіб”, – додав Найєм.

Для підвищення прозорості та ефективності розпорядження надлишковими активами, концерн створив реєстр всього нерухомого майна, доступного для оренди.

“Реєстр нерухомого майна доступного для оренди розташований на сайті “Укроборонпрому” у розділі “Активи” – “Інвестиційна нерухомість для оренди”, а також буде розміщено на сайті Прозорро.Продажі. У реєстрі можна переглянути перелік об’єктів, доступних для оренди, їх детальний опис (на якому поверсі, з ліфтом чи без, з опаленням чи без, з охоронною сигналізацією чи без тощо), технічний стан об’єкта, місцезнаходження, цільове призначення, термін оренди, контакти для зворотного зв’язку”, – написав він.

Найєм додав, що у реєстрі містяться об’єкти, доступні для оренди з усієї України, в тому числі у Києві, а майно може потрапити до цього переліку лише за умови, якщо не задіяне у виробничих процесах підприємств.

“Усі виручені від оренди кошти спрямують на розвиток підприємств концерну, яким ці об’єкти нерухомості належать, – на технічне переоснащення та модернізацію виробничих потужностей, виплату заборгованостей по зарплаті та спожитим комунальним послугам, у разі наявності таких. Усі зацікавлені інвестори та громадськість матимуть рівний доступ до інформації про майно, яке передається в оренду, а також результатів електронних торгів. До участі у конкурсах не допускатимуться фізичні або юридичні особи країни-агресора, які є бенефіціарами, керівниками чи власниками”, – зазначиа заступник гендиректора “Укроборонпрому”.

Читайте також:
СБУ ходила з обшуком на підприємство Укроборонпрому. Концерн подякував

Укроборонпром повідомив про кадрові зміни: Найєм очолив інший напрямок у держконцерні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна