СБУ ходила з обшуком на підприємство Укроборонпрому. Концерн подякував

 

У Харкові Служба безпеки України звітує, що викрила та блокувала схему незаконної оренди нерухомості, яка перебуває в управлінні державного концерну “Укроборонпром”.

Про це в понеділок, 28 грудня, повідомив пресцентр української спецслужби.

“Посадовці одного з харківських держпідприємств, що входить до концерну, незаконно здавали в оренду нерухомість. У травні 2019 року вони передали комерційній структурі виробничі приміщення заводу та відкритий майданчик загальною площею понад 1 тисячу квадратних метрів. Ще майже 700 метрів були орендовані взагалі без документального оформлення”, – йдеться в пресрелізі СБУ.

Зазначається, що договір оренди мав бути обов’язково погоджений з Фондом державного майна для визначення її реальної вартості. До державного бюджету мало надходити 30% від суми.

За попередніми оцінками фахівців, загальний розмір збитків, завданих державі становить майже 1 мільйон гривень, додали в СБУ.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Надвечір пресслужба державного концерну зреагувала на обшуки та подякувала силовикам за слідчі дії.

“Укроборонпром висловлює вдячність Службі безпеки України за викриття схеми щодо незаконного заволодіння майном підприємства, що входить до складу концерну, та має намір зробити ще прозорішою оренду активів державних оборонних підприємств у 2021 році”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
СБУ прийшла з обшуками в Укроборонпром та Укрспецекспорт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна