Український космічний центр показав, як Росія нарощує військову присутність в Криму

 

У Національному центрі управління і випробувань космічних засобів України фіксують нові військові об’єкти, які з’являються в Криму з початку російської анексії.

Цими даними фахівці центру поділилися з журналістами “Крим.Реалії”.

Так, на одному з найсвіжіших фото зафіксоване селище Новоозерне, неподалік від озера Донузлав. У кінці 2020 року тут, фактично посеред степу, з’явилася військова база. За словами начальника інформаційно-аналітичного центру Національного космічного центру України Сергія Янчевського, ще в 2018 році на цьому місці були розвалені корівники.

“Уже в 2019 році і протягом 2020 року тут з’явилася велика військова частина. Це база зберігання на випадок війни. Наприклад, коли проводиться мобілізація, то людей треба чимось озброювати, і це озброєння зберігається саме в такому місці. Це сотні артилерійських систем, броньована техніка тощо”, – пояснив він.

Згідно зі знімками з космосу, також видно, що недавно біля Керчі з’явилися впритул до траси “Таврида” нові радіолокаційні станції і щонайменше вісім ракетних комплексів С-400. А на околиці Євпаторії побудована величезна радіоантена діаметром близько 30 метрів. І в тій же Євпаторії, в колишньому українському космічному центрі, тепер базуються військово-космічні сили Росії.

Поблизу Севастополя російська армія побудувала ще один об’єкт. На архівних космічних знімках можна простежити, як, починаючи з 2016 року, на порожньому місці будувалася радіотехнічна станція з десятком супутникових антен-“тарілок”, середній діаметр кожної з яких – близько п’яти метрів.

Космічний центр зафіксував ще десятки різних новобудов і модернізацій, що проводить Росія в окупованому Криму. Ці дані потім потрапляють у СБУ і Збройні сили України. А там вже їх аналізують і оцінюють загрозу з Криму з боку Росії.

Українські фахівці стверджують, що в порівнянні з 2014 роком Росія в Криму наростила свій військовий потенціал більш ніж удвічі.

Як інформувала “Новинарня“, біля Криму ЗСУ й СБУ провели навчання з протидії диверсійно-розвідувальним групам.

Читайте також:
Резніков розповів, чи планує Україна виселяти росіян з півострова після деокупації Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна