11-й кваліфікаційний курс у Силах спецоперацій ЗСУ: випробування витримав кожен десятий

 

У Силах спеціальних операцій відбувся вже 11-й випуск кваліфікаційного курсу.

Про це в суботу, 6 лютого, повідомили в пресцентрі Командування ССО.

Зазначається, що ще до початку 11-го кваліфікаційного курсу всі кандидати пройшли жорсткий відбір. Тих, хто не відповідав психологічним та фізичним критеріям відсіювали одразу.

“Пів року надважких тренувань, психічні і фізичні навантаження на межі людських можливостей, опанування навичок універсального воїна. Таким був Q-курс для нинішніх його випускників. Віднині ** воїнів долучились до команди операторів Сил спеціальних операцій ЗСУ”, – повідомили в пресцентрі.

Протягом двотижневої селекції в навчально-тренувальному центрі витримали лише 10% відсотків бійців, яких згодом зарахували на курс. Вони – представники різних родів військ і сил.

“Шість місяців курсанти вивчали особливості проведення спеціальної розвідки, тренувалися планувати і проводити спеціальні дії в умовах, максимально наближених до бойових. Нарешті разом із сертифікатом про вдале проходження Q-курсу, випускники отримали і особливий патч – дужку “Спеціальні сили” – символ приналежності до еліти українського війська”, – підсумували в КССО.

Нагадаємо, на початку січня 2021 року ССО оголосили прийом заявок на 13-й кваліфікаційний курс.

Для довідки

Укомплектування Сил спеціальних операцій ЗСУ здійснюється за двома напрямами: набір цивільних осіб на військову службу за контрактом, а також за рахунок залучення військовослужбовців, які проходять службу в інших родах військ ЗС України.
Із 2019 року стартував кваліфікаційний курс для підрозділів інформаційно-психологічних операцій, який має свої відмінності в програмі підготовки, але набір проходить так само, як на Q-курс за бойовою спеціальністю.

Як розповідав у інтерв’ю “Новинарні” попередній командувач ССО Ігор Луньов, заявок на проходження курсу надходить до 500. Після документального відбору, перевірки компетентними органами тощо залишається приблизно 300-400 осіб. На етап оцінки та відбору прибуває до 300 осіб.
Після “чорного тижня” селекції, де перевіряється психологічна стійкість військовослужбовця, залишається до 200 осіб. Випускниками курсу стають приблизно до 50 бійців.
Бойові підрозділи, які виконують увесь спектр завдань, комплектуються випускниками кваліфікаційного курсу.

Читайте також:
Специ ССО активно діють в окупації, – Луньов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна