Специ ССО активно діють в окупації, – Луньов

 

Військовослужбовці Сил спеціальних операцій задіюються для проведення дій на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини.

Про це розповів командувач Силами спеціальних операцій генерал-лейтенант Ігор Луньов, передає “Армія.Інформ”.

“Воїни тактичних груп проходять курси підготовки, після яких можуть діяти у ворожому тилу автономно. Навіть один солдат повинен зуміти організувати групу спротиву для допомоги у виконанні поставленого перед підрозділом завдання. Ми не робимо таємниці з того, що наші специ активно діють на окупованих територіях. Але всі подробиці — справді державна таємниця”, – сказав Луньов.

За його словами, українські спецпризначенці наразі виконують завдання тільки у міжвідомчій та міжвидовій взаємодії з іншими підрозділами, але головне завдання на перспективу — виконання завдань самостійно.

Втім, за його словами, вже зараз ССО провели не одну вдалу операцію.

“Про більшість наших успішних операцій не можна розповідати ще дуже багато років. Утім, повірте, вони гідні, щоб про них писали книжки і сценарії фільмів”, запевнив командувач ССО.

Відзначимо, що окремими завданнями ССО є: проведення рейдів тилами ворога, здійснення психологічних операцій, здобуття розвідувальної інформації за лінією розмежування, спецрозвідка, пошук й визволення полонених та заручників, участь у антитерористичних діях.

Як інформувала “Новинарня“, в Україні сьогодні відзначають День Сил спецоперацій ЗСУ.

Читайте також:
Справа Цемаха: як українські спецслужби привезли через лінію фронту важливого бойовика “ДНР” і що він знає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна