ССО оголосили прийом заявок на 13-й кваліфікаційний курс

 

Командування Сил спеціальних операцій оголосило прийом заявок на вже 13-й кваліфікаційний курс.

Він стартує 1 березня 2021 року, заявки приймаються до 20 січня 2021 року.

Участь можуть взяти діючі військовослужбовці Збройних сил України, які проходять військову службу за контрактом віком до 40 років.

Загальна тривалість курсу становить 7 місяців.

“Характерною рисою курсу є повний відхід від застарілих методів організації відбору та навчання. Підготовка військовослужбовців проводиться за новітньою програмою. Успішне проходження курсу гарантує призначення на посади до підрозділів спеціального призначення ССО ЗСУ”, – повідомила в середу, 13 січня, пресслужба Командування ССО.

Детальніше про курс – тут.

Подати заявку можна за цим посиланням.

З додаткових питань – (094)-440-31-38.

Для довідки
Укомплектування Сил спеціальних операцій ЗСУ здійснюється за двома напрямами: набір цивільних осіб на військову службу за контрактом, а також за рахунок залучення військовослужбовців, які проходять службу в інших родах військ ЗС України.
Із 2019 року стартував кваліфікаційний курс для підрозділів інформаційно-психологічних операцій, який має свої відмінності в програмі підготовки, але набір проходить так само, як на Q-курс за бойовою спеціальністю.

Як розповідав у інтерв’ю “Новинарні” попередній командувач ССО Ігор Луньов, заявок на проходження курсу надходить до 500. Після документального відбору, перевірки компетентними органами тощо залишається приблизно 300-400 осіб. На етап оцінки та відбору прибуває до 300 осіб.
Після “чорного тижня” селекції, де перевіряється психологічна стійкість військовослужбовця, залишається до 200 осіб. Випускниками курсу стають приблизно до 50 бійців.
Бойові підрозділи, які виконують увесь спектр завдань, комплектуються випускниками кваліфікаційного курсу.

Читайте також:
Специ ССО активно діють в окупації, – Луньов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна