РФ позбавили права приймати Чемпіонат світу з боротьби

 

Всесвітня федерація боротьби (UWW) перенесла Чемпіонат світу зі спортивної боротьби 2022 року з російського Красноярська до сербського Белграда.

Про це інформує пресслужба UWW.

Федерація відмовилась від проведення Чемпіонату світу в Російській Федерації через минулорічне рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS) щодо відсторонення РФ від участі в усіх міжнародний спортивних змаганнях терміном на два роки.

“Ми поважаємо рішення CAS, позицію WADA (Всесвітнє антидопінгове агентство, – “Н”) і скорегували розклад змагань відповідно до цього. Нещодавно ми провели успішний Індивідуальний Кубок світу в Белграді, і ми впевнені, що Росія стане чудовим господарем турніру у 2023 році”, – заявив президент організації Ненад Лаловіч.

Крім того, UWW вирішила перенести один з чотирьох етапів світової серії з пляжної боротьби, який також мала приймати Росія. Альтернативне місце проведення назвуть найближчим часом.

Нагадаємо, у грудні 2020 року CAS підтримав рішення WADA відсторонити Росію від великих міжнародних змагань за зміни в базі даних Московської антидопінгової лабораторії.
Спочатку WADA відсторонило Росію на чотири роки, але CAS скоротив покарання до двох років (до 16 грудня 2022 року).
Російські спортсмени у найближчі два роки виступатимуть на чемпіонатах світу і Олімпіадах під нейтральним прапором, а Росія не зможе приймати у себе міжнародні турніри.

Читайте також:
Спортсмени РФ на міжнародних змаганнях замінять заборонений гімн на пісню часів Другої світової

У РФ відібрали ще три олімпійські медалі через допінг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна