Мін’юст починає приватизацію майна колишніх в’язниць

 

Міністерство юстиції та Фонд держмайна почали спецпроєкт із продажу майна колишніх в’язниць. За вилучені кошти планують будувати нові виправні заклади європейського типу.

Про це повідомила пресслужба Мін’юсту.

“Об’єктами приватизації стане майно нефункціонуючих установ виконання покарань, які знаходяться на етапі консервації. За отримані кошти держава зможе збудувати нові виправні заклади європейського типу”, — ідеться в повідомленні МЮ 5 лютого.

Одним з перших об’єктів, виставлених на аукціон, стане Ірпінський виправний центр №132, розташований у селищі Коцюбинське під Києвом. Ця установа вже не працює, вона має 8,3 га земельних ділянок та будівлі загальною площею 27830,6 м².

“Нагадаємо, що це лише один з об’єктів пенітенціарної системи, які плануємо виставити на приватизацію у 2021 році. Також готується до продажу майно Львівської виправної колонії №48 та Південної виправної колонії №51 [в Одесі]”, – розповіли в Мін’юсті.

Читайте також:
Міністр юстиції анонсував закриття в’язниць та створення приватних СІЗО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна