Міністр юстиції анонсував закриття в’язниць та створення приватних СІЗО

 

Міністр юстиції України Денис Малюська анонсував масове закриття в’язниць та скорочення кількості персоналу там, де вони не заповнені засудженими.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 28 листопада, Малюська повідомив в Гостомелі під час представлення “To do list” змін, які плануються у сфері юстиції в Україні, передає “УНІАН”.

“У нас немає жодних достовірних даних про те, скільки ув’язнених перебуває в місцях позбавлення волі по території України. Ми приблизно розуміємо, що це більше 50 тисяч – можливо 55, можливо 53, плюс-мінус кілька тисяч. Ми не можемо це адмініструвати. Ми не розуміємо, що відбувається з людьми по всій території України, по всіх установах, у нас немає обліку”, – заявив він.

Міністр зауважив, що вже запущено спеціально розроблене програмне забезпечення, в якому буде працювати кожна установа виконання покарань, де будуть обліковуватись особи, які перебувають в установах.

Керівник Мін’юсту заявив про намір спробувати дати можливість працювати приватним СІЗО.

“По суті це буде щось на кшталт гарно охоронюваних готелів, де особи, в яких є кошти зможуть перебувати, очікувати вирок суду. За рахунок цих коштів ми частково зможемо покривати витрати і перебування осіб, які перебуватимуть у звичайних слідчих ізоляторах. Спробуємо зробити хоча б на одному пілотному проєкті”, – сказав Малюська.

За його словами, однією з ключових цілей, які планує зробити Мін’юст, – це надати доступ ув’язненим до освіти і корекційних програм, збільшення фінансування на медицину, харчування та побут і збільшення заробітної плати для тих, хто працює в місцях відбування покарань.

“На жаль, у бюджеті ми не змогли отримати фінансування пенітенціарної системи, тому єдиним виходом для того, щоб досягти цих цілей, буде масове закриття в’язниць та скорочення кількості персоналу, там де вони не заповнені”. – наголосив керівник Мін’юсту.

Раніше в Мін’юсті повідомляли, що слідчі ізолятори в Україні заповнені на 95 % і майже всі не відповідають нормам, які є в Європі.

Як інформувала “Новинарня“, очільник Мін’юсту Малюська анонсував радикальні реформи пенітенціарної системи.

Читайте також:
В “ЛНР” загорівся “мін’юст”: “чиновники” почаділи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.