Відповідь від Путіна прилетить, маємо бути готові, – Кулеба про блокування каналів Медведчука

 

Україна має бути до того, що “прилетить” відповідь Путіна на закриття каналів “пулу Медведчука”.

Як передає “Новинарня“, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“…Я думаю, що конкретно зараз у них (керівництва РФ – “Н”) є справи більш нагальні, але, безумовно, вони цього не забудуть і відповідь прилетить”, – сказав глава МЗС.

Водночас Кулеба зауважив: “Так чи інакше, нам Росія найгірше, що могла, вже зробила, незаконно окупувавши наші території. Тепер ми маємо бути готові до щоденної боротьби і маємо розуміти, що жорстко захищаючи свої інтереси, у відповідь прилетить. І ми маємо бути готові до цього”.

“Де прилетить, коли, як – я цього зараз не знаю. Але ми працюємо над тим, щоб усі органи державної влади і суспільство були готові відбити удар, який буде нанесений Росією”, – сказав міністр.

Він подякував українському суспільству “за його зрілість в питанні санкцій РНБО”, – накладених на соратника Медведчука по “ОПЗЖ” Тараса Козака та пул проросійських телеканалів.

“І експерти, і громадянське суспільство, і прості громадяни, я бачу по реакції медіа і в соцмережах, вони підтримали Українську державу в цьому рішенні. Це дуже важливо”, – сказав Дмитро Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що “це рішення визріло” і “не було спонтанним”.

“Перше – факти і друге – політична воля. У президента Зеленського і членів РНБО були на руках і факти (щодо причетності Козака до терористичної діяльності “ДНР/ЛНР” – “Н”), і політична воля це зробити. Але вся ця історія розпочалася у 2018 році, про що ми говоримо”, – сказав Кулеба.

Відповідаючи безпосередньо на запитання про вугільний бізнес Козака з “ДНР/ЛНР”, міністр закордонних справ сказав: “Це прокоментує СБУ. Вони активно комунікують це питання. Я не буду вдаватись у ці подробиці. Я лише можу підтвердити, що на момент підписання цього рішення я володів достатньо інформацією, яка дозволила підтримати пропозицію РНБО”.

Також глава МЗС заперечив обговорення санкцій проти “телепулу Медведчука” з міжнародними партнерами України до ухвалення цього рішення РНБО.

“Ні, не обговорювали. Ніхто нас відкрито, прямолінійно за це не розкритикував. Схвальна оцінка є від низки партнерів міжнародних. Європейський Союз у традиційному для себе дусі більш нейтрально висловився, але при цьому зазвичай в таких випадках за інших обставин ЄС критикував би. Але це настільки очевидна справа, що ні в кого з наших міжнародних партнерів не повернувся язик сказати щось проти цього акту самозахисту з боку Української держави”, – сказав Кулеба.

Читайте також:
Зеленський записав влог російською про санкції до каналів Медведчука,
мову і фейк про заборону Булгакова

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо запровадження санкцій щодо соратника Медведчука – нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака та щодо групи телеканалів із “пулу Медведчука”, які транслюють російську пропаганду – “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Радбез ухвалив своє рішення того ж вечора без попередніх анонсів. Підставою для цього став закон України “Про санкції” та постанова Верховної Ради від жовтня 2018 року.
Станом на 3 лютого оператори кабельних мереж відключили трансляцію цих каналів.

Читайте також:
Канали Медведчука фінансуються з компанії в ОРЛО,
а Козак пов’язаний з окупантами через кіпрський офшор, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна