ООС: 13 обстрілів за добу, два воїни загинули, четверо – поранені

 

Протягом минулої доби, 6 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню – найбільше що останній час.
Двоє українських військових загинули, четверо – поранені.

Як передає “Новинарня“, такі дані щодо втрат випливають із ранкового зведення пресцентру штабу ОС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок), у передмісті Красногорівки, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь в бік українських позицій з міномета 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, окупанти кілька разів вчиняли обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поблизу Пісків російсько-окупаційні війська неодноразово вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
Внаслідок обстрілу тут отримав вогнепальне поранення один український захисник. Воїна оперативно доправлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога.

У районі міста Мар’їнка троє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил підірвалися на невідомому вибуховому пристрої під час висування на позиції. Від отриманих поранень двоє захисників – загинули, за життя третього боряться медики.

“Командування Об’єднаних сил висловлює глибокі й щирі співчуття рідним та близьким загиблих воїнів, а пораненому військовослужбовцю бажає скорішого одужання. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються”, – розповіла речниця пресцентру штабу ОС Ярослава Зоріна.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок), поблизу населених пунктів Новозванівка та Південне збройні формування Російської Федерації вчинили кілька прицільних пострілів по наших позиціях зі стрілецької зброї. Внаслідок ворожого обстрілу двоє українських воїнів отримали вогнепальні поранення. Військовослужбовців оперативно доправлено до лікувальних закладів, де їм надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я захисників – задовільний.

Поблизу Луганського за допомогою ручного протитанкового гранатомета противник здійснив дистанційне мінування місцевості біля наших позицій мінами ПОМ-2.

“Про дії російсько-окупаційних військ повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін”, – повідомила речниця командування штабу ОС.

Від початку поточної доби, 7 лютого, станом на 7:00, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована українськими воїнами, порушень з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано.

Читайте також:
Стилобат із деревами і QR-кодами: в Одесі представили оригінальний концепт загиблим воїнам АТО/ООС. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна