МОЗ запускає портал про вакцинацію. Формування списків передбачає два підходи

 

Сайт із базовою інформацією про вакцинацію від COVID-19 запустять наступного тижня, повну та мобільні версії – до кінця лютого 2021 року.

Як передає “Укрінформ“, про це під час “години запитань до уряду” заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“МОЗ запропонував створити окремий інформаційний портал про вакцинацію, там кожен зможе дізнатися про дорожню карту вакцинації, її етапи, організацію процесу, підготовку персоналу та вакцини. Також будуть дашборди зі статистикою про вакцинацію. Перша версія порталу з базовою інформацією буде запущена наступного тижня. Повна версія разом із мобільною до кінця лютого”, – розповів Степанов.

Глава МОЗ поінформував, що формування списків та записів на вакцинацію передбачає два підходи.

Перший – формування списків через роботодавців, тобто з прив’язкою до місця роботи. Для таких категорій, як медпрацівники, соціальні працівники, військові тощо.

Другий — відкриті записи на вакцинацію для соціальних категорій, які не прив’язані до місця роботи, зокрема для людей похилого віку.

Відкриті записи на вакцинацію будуть здійснюватися не раніше, ніж за місяць до початку вакцинації для тієї чи іншої категорії громадян.

За словами Степанова, записатися на вакцинацію можна буде через інформаційний портал, веб-портал електронних медичних систем, через сімейного лікаря або контакт-центр.

Як повідомляла “Новинарня“, в Україні станом на 5 лютого лабораторно підтвердили 1 237 169 випадків коронавірусу, з них нових випадків за добу – 4 923. Перехворіли й одужали щонайменше 1,063 млн українців.
У світі зараз у середньому роблять 4,5 млн щеплень від коронавірусу щодоби.
Найшвидше вакцинують населення в Ізраїлі. Там першу дозу вакцини вже отримали 37% людей, другу – понад 21%.
В Україні, за обіцянками уряду, вакцинація від COVID-19 розпочнеться в лютому зі щеплення медиків.

Читайте також:
Ізраїль першим дійшов до вакцинування підлітків від коронавірусу

Вакцинація від коронавірусу: військові ООС і медики отримають щеплення на першому етапі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна