Ізраїль першим дійшов до вакцинування підлітків від коронавірусу

 

Ізраїль став однією з перших країн у світі, які почали вакцинацію від коронавірусу підлітків.

Про це в неділю, 24 січня, повідомляє DW з посиланням на агенцію dpa.

Цей етап пов’язано з успішним перебігом кампанії масової вакцинації ізраїльтян, від початку якої, за офіційними даними, першу дозу щеплення отримала вже чверть населення.

Загалом, з початку кампанії вакцинації 19 грудня, першу дозу німецько-американської вакцини від BioNTech/Pfizer в Ізраїлі отримали понад 2,5 мільйона людей. З них один мільйон вже отримав і другу дозу, поінформував міністр охорони здоров’я країни Юлій Едельштейн.

Він також повідомив, що, за даними досліджень, перша доза вакцини підвищує захист від можливого зараження на 30 відсотків. Також спостерігається зменшення кількості госпіталізацій і менш важкий перебіг захворювання.

Як відомо, ізраїльський уряд домовився про поставку кількох мільйонів доз вакцини від BioNTech/Pfizer ще на ранньому етапі досліджень.
Успіхи у кампанії з вакцинації в Ізраїлі пояснюють кількома факторами: відносно невелика територія країни, наявність вакцини й сучасна цифрова система охорони здоров’я. Кожен громадянин в Ізраїлі має медичну страховку в одній із чотирьох недержавних лікарняних кас. Вакцинацію проводять в усіх лікарнях, клініках та у спеціально створених для цього мобільних центрах.
На першому етапі вакцинували людей старшого віку, лікарів, осіб із хронічними захворюваннями. Тепер щеплення роблять уже й молодшим.
При цьому на окуповані території та в Палестину вакцини не постачалися.

За попередню добу в Ізраїлі зареєстрували майже 5 тисяч нових випадків COVID-19. Загалом з початку епідемії, станом на 24 січня – майже 594 тисячі, померли в країні від коронавірусних наслідків 4341 особа.

Читайте також:
Ініціатива COVAX: Pfizer надасть свою вакцину також і бідним країнам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна