У Києві під час пікетування телеканалу “Наш” сталися сутички з поліцією, кількох активістів затримали. ФОТО, ВІДЕО

 

У четвер, 4 лютого, в Києві під офісом телеканалу “НАШ”, що належить проросійському екснардепові Євгенієві Мураєву, під час акції сталися сутички між правоохоронцями та активістами, які вимагали закриття цього медіа.

Як передає “Цензор.нет”, учасники заходу закликали зупинити агресію Російської Федерації в українському інформаційному просторі та “змусити замовкнути ворожу пропаганду назавжди”.

Під телеканалом зібралися представники “Правого сектора”, “Основи майбутнього”, “Сокола”.

Також протестувальники намагалися увійти в офіс телеканалу, але поліція їх не пропустила, внаслідок чого сталася бійка з правоохоронцями, під час якої застосували сльозогінний газ.

Пікет НАШ 3 Пікет НАШ 1 Пікет НАШ 2 Пікет НАШ 8 Пікет НАШ 6 Пікет НАШ 9 Пікет НАШ 4 Пікет НАШ 5
<
>

Кількох учасників акції затримали поліцейські. Крім того, біля телеканалу перекрили вулицю.

“Окремі учасники заходу не відреагували на законні вимоги та попередження правоохоронців і вдалися до протиправних дій. У результаті чотирьох учасників доставили до територіального управління поліції. Наразі ситуація біля телеканалу спокійна. Блокування роботи телеканалу не відбувається”, – повідомили у пресслужбі поліції Києва.

Читайте також:
“Не присилайте мені резюме”: редакторка “24 каналу” відмовляється брати на роботу журналістів 112, ZIK і NewsOne

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо запровадження санкцій щодо соратника Віктора Медведчука – нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака та щодо групи телеканалів із “пулу Медведчука”, які транслюють російську пропаганду – “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Підставою для цього став закон України “Про санкції” та постанова Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року (№9157).
Після 23-ї години оператори кабельних мереж почали відключати трансляцію цих каналів.

3 лютого в посольстві США в Україні заявили, що Штати підтримують Київ щодо протидії “зловмисному впливу Російської Федерації”.

Водночас у Кремлі засудили санкції президента України проти телеканалів з орбіти кума Володимира Путіна, нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука.

Читайте також:
Канали Медведчука фінансуються з компанії в ОРЛО, а Козак пов’язаний з окупантами через кіпрський офшор, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна