Україна в ТКГ заявила про запуск “автобусів-човників” на КПВВ Донбасу

 

Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на сході України провела відеозустріч на рівні глав делегацій, консультації відбуваються в робочому режимі.

Про це в середу, 3 лютого, йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці Української делегації в ТКГ.

“3 лютого, в режимі відеоконференції відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи на рівні глав делегацій. Це засідання відбулося у скороченому варіанті, сторони заслухали звіти координаторів робочих підгруп, дебати не проводилися у зв’язку з особистими обставинами спецпредставника глави ОБСЄ  Гайді Грау. Замість неї засідання проводив її заступник Ремі Дюфло. Загалом консультації відбуваються в робочому режимі”, – поінформувала УкрТКГ.

Зазначається, зокрема, що українська делегація продовжує зосереджувати зусилля на реалізації таких заходів:

  • збереження режиму припинення вогню;
  • безперешкодний доступ МКЧХ та інших міжнародних гуманітарних організацій до утримуваних осіб,
  • звільнення утримуваних осіб;
  • розблокування російською стороною роботи КПВВ;
  • фіналізація домовленості про дев’ятнадцять ділянок розмінування;
  • фіналізація домовленості про чотири нові ділянки розведення;
  • забезпечення вільного та безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї території України.

Українська делегація наголосила, що основні технічні умови, необхідні для відновлення повноцінної роботи КПВВ “Щастя” та “Золоте”, будуть виконані урядом України “ініціативно”.

“Йдеться, зокрема, про надання урядом України “автобусів-човників”, що мають перевозити пасажирів через лінію розмежування та матеріального та технічного забезпечення їх роботи”, – пояснили в делегації.

Також продовжується обговорення технічних умов відновлення ремонтних робіт на ГРС у Мар’їнці на Донеччині, про яке сторони домовилися на попередніх зустрічах.

Водночас українська сторона висловила стурбованість невирішеним питанням щодо доступу інспекції МАГАТЕ на тимчасово окуповані території ОРДЛО, відповідно до запиту, який надіслало керівництво організації наприкінці минулого року.

Читайте також:
Кравчук пропонує провести референдум щодо Донбасу та Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна