Учасники ТКГ домовилися про поновлення газопостачання до Мар’їнки

 

На засіданні Тристоронньої контактної групи вдалося домовитися про відновлення газопостачання до Мар’їнки Донецької області.

Про це в понеділок, 18 січня, інформує українська делегація для участі у ТКГ у фейсбуці.

“Позитивним результатом відеоконференції стало досягнення принципової домовленості по відновленню газопостачання до Мар’їнки, яке було досягнуто завдяки активному сприянню Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, модератора робочої групи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи посла Яшара Халіта Чевіка”, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні відбулося засідання підгрупи ТКГ із безпеки.

“Основні зусилля Української делегації спрямовані на збереження сталого режиму припинення вогню, і створення умов для подальшого переходу до наступних заходів, домовлених під час Паризького саміту: розведення сил та засобів, розмінування ділянок місцевості, тощо. Російська сторона наполягає на “вдосконаленні координаційного механізму попередження порушень режиму припинення вогню”, – повідомляє УкрТКГ.

Українська делегація запропонувала почати вдосконалення таких актуальних питань, як недопущення порушення режиму припинення вогню, що приводять до загибелі та поранення українських військовослужбовців, зокрема, 11 січня; сприяння проведенню інфраструктурних та ремонтних робіт на лінії розмежування.

Ці питання будуть конкретизовані під час загального засідання ТКГ 21 січня 2021 року.

Через недотримання режиму “тиші” бойовиками так званої “ДНР” у Мар’їнці на Донеччині не можуть розпочати роботи з будівництва газорозподільчої станції, знищеної внаслідок обстрілів у 2014 році.

“Для того, щоб її відремонтувати, через систему публічних закупівель “Прозорро” провели тендер. Вартість робіт склала 17 мільйонів гривень. Торги відбулися, але через небезпеку обстрілів  роботи не розпочали”, – розповів керівник Мар’їнської ВЦА Євген Данилюк, передає Суспільне.

Без газопостачання залишаються понад 8000 споживачів Мар’їнки та Красногорівки.

“Підрядна організація могла з вересня  минулого року приступати до робіт. Наразі в нас немає позитивної відповіді, щодо надання гарантій безпеки для працівників цієї підрядної організації. Це відповідальність саме окупаційної влади. Якщо буде надано дозвіл — підрядна організація відповідно роботи виконає”, — запевнив Данилюк.

Читайте також:
В ОРЛО вибухнув газопровід: сепаратисти вважають це “диверсією України” перед ТКГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна