Таран очолив українську делегацію на виставці Aero India-2021

 

У середу, 3 лютого, міністр оборони України Андрій Таран на чолі української делегації взяв участь в офіційному відкритті XIII міжнародної виставки авіакосмічної та оборонної промисловості Aero India-2021.

Як передає пресслужба МОУ, виставка триватиме до 5 лютого на території військово-повітряної бази Yelahanka у індійському місті Банґалор.

До складу української делегації також увійшли Надзвичайний та Повноважний посол України в Індії Ігор Поліха, генеральний директор ДК “Укроборонпром” Юрій Гусєв та заступник міністра стратегічних галузей промисловості Тарас Коваленко.

“Насамеперед хочемо віддати належне індійським партнерам, які в умовах глобального виклику, зуміли зробити можливим проведення такого масштабного заходу. Наша присутність тут є свідченням великого взаємного інтересу України та Індії до розвитку партнерських відносин у сфері авіації, космосу, оборонних технологій та виробництва озброєння”, – сказав Таран.

Можливості українських підприємств стратегічних галузей демонструються в об’єднаній експозиції ДК “Укроборонпром” (ДП ДГЗП “Спецтехноекспорт”, ДП “Антонов”, ДП “ФЕД”).

“Сьогодні маємо змогу вкотре переконатись у величезному потенціалі Індії в оборонній сфері. Тому у рамках виставки запланували насичену програму зустрічей, перемовин та контактів, як з офіційними особами, так і представниками державних та приватних компаній”, – наголосив міністр оборони України.

Коментуючи можливості нашої держави в галузі авіації, Андрій Таран нагадав, що оборонне відомство вже розпочало реалізацію програми оновлення парку літаків сімейства “Ан”.

Перший контракт укладено у 2020-му році на постачання трьох літаків. У 2021-му році цю роботу планується продовжити.

Як відомо, Міжнародна виставка авіакосмічної та оборонної промисловості Aero India проводиться з 1996 року за підтримки Міністерства оборонної промисловості індійського уряду. 2021 року у виставці беруть участь понад 600 індійських і іноземних компаній з чотирнадцяти країн. Її відвідає близько 150 тисяч людей.

Читайте також:
Україна встановить цивільний контроль над ЗСУ, щоби приєднатися до ПДЧ у НАТО, – Таран

Таран: Міноборони готове розширити фінансування ракетної програми України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна