Таран: Міноборони готове розширити фінансування ракетної програми України

 

Міністерство оборони України готове збільшити фінансування перспективних проєктів української ракетної програми.

Про це міністр оборони Андрій Таран заявив у Дніпрі за підсумками робочого візиту до стратегічних підприємств української ракетно-космічної галузі – “Південмаш” і “КБ “Південне”, передає АрміяInform.

Ці підприємства з робочим візитом 21 січня відвідала численна представницька делегація Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості на чолі з віцепрем’єр-міністром Олегом Уруським та Міністерства оборони України на чолі з міністром оборони Андрієм Тараном.

Урядовці ознайомилися з поточним станом виробництва та напрацюваннями вітчизняних підприємств ракетно-космічної галузі та провели нараду, присвячену виконанню Державного оборонного замовлення на 2021 рік.

Під час візиту посадовці оглянули виробничі потужності ДП “КБ “Південне” – комплекс нових матеріалів і перспективних технологій, а також цех складання і випробувань космічних апаратів.

“МОУ активізувало роботу над нарощенням нашого ракетного щита. Тому, крім іншого, тут, у Дніпрі, нас цікавлять перспективні розробки у сфері ракетно-реактивного озброєння для Збройних сил України. Для цього Міноборони готове розширити фінансування української ракетної програми”, – заявив Андрій Таран.

Т.в.о. генерального директора “КБ “Південне” Олександр Кушнарьов ознайомив віцепрем’єр-міністра та міністра оборони процесом роботи над проєктами оборонної та космічної тематики, за якими зараз працюють на підприємстві.

Особливу увагу було приділено військовим розробкам, супутникам та міжнародним космічним проєктам.

Генеральний директор ДП ВО “Південмаш” Сергій Войт проінформував про стан робіт підприємства та пропозиції щодо розширення перспектив співпраці.

Директор ДП “НВО “ПХЗ” Леонід Шиман розповів учасникам наради про те, як підприємство виконує роботи за Державним оборонним замовленням та окреслив перспективи розвитку напрямів діяльності заводу.

Читайте також:
У Міноборони 2021-й оголосили роком Євроатлантичної трансформації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна