Разумков пояснив, чому утримався від голосування за санкції щодо каналів Медведчука

 

Спікер Верховної ради України Дмитро Разумков не підтримав санкції та закриття телеканалів NewsOne, ZIK і “112 Україна”.
За його словами, він утримався при голосуванні, оскільки Служба безпеки України не обґрунтувала необхідність санкцій.

Про це він заявив на брифінгу в середу, 3 лютого, який показав телеканал “Україна 24”.

За його словами, рішення про санкції приймалося шляхом письмового опитування. Але він утримався від голосування, оскільки додаткової інформації від спецслужб не було в його пакеті документів, а також інформації від голови Служби безпеки України.

“Якщо така інформація є, то мені здається, що вона не повинна бути в закритому режимі. Тому що суспільство і журналістська спільнота має розуміти позицію та фактаж… В такому випадку наступним кроком мають бути відповідні дії правоохоронних органів і генерального прокурора”, – сказав Разумков.

Він підкреслив, що закон має бути один для всіх, і якщо людина помічена у фінансуванні тероризму, за що і вводяться санкції, то має наступити кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що Разумков під час засідання РНБО утримався від голосування щодо санкцій та закриття телеканалів NewsOne, ZIK і “112 Україна”.

Голова СБУ Іван Баканов натомість заявляв, що рекомендація щодо запровадження санкцій належить ВР та СБУ.
“Враховуючи дані, якими володіє Служба безпеки, а також численні порушення законодавства у сфері телерадіомовлення, зафіксовані Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення, СБУ надала обґрунтовані рекомендації РНБО прийняти відповідне рішення”, – наголосив він.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо запровадження санкцій щодо соратника Медведчука – нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака та щодо групи телеканалів із “пулу Медведчука”, які транслюють російську пропаганду – “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Підставою для цього став закон України “Про санкції” та постанова Верховної Ради від жовтня 2018 року.
Після 23-ї години оператори кабельних мереж почали відключати трансляцію цих каналів.

Читайте також:
Голова НСЖУ Томіленко став на захист заблокованих телеканалів Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна