“Мотор Січ” розробить корабельний гелікоптер для Міноборони

 

Міністерство оборони України замовило у “Мотор Січі” розробку корабельного гелікоптера, призначеного для посилення берегової авіації Військово-морських сил України, а також озброєння корветів за турецьким проєктом ADA.

Про це в середу, 27 січня, повідомила пресслужба підприємства у фейсбуці.

“Гелікоптер Мі-2 розглядається як базова модель, яку переоснастять додатковим обладнанням і механізмами, а також проведуть ремоторизацію та оновлення за принципом Мі-2МСБ. Розробка гелікоптера відбуватиметься із тотальною цифровізацією всіх систем та в декілька етапів”, – йдеться в повідомленні.

Перший етап, який відбудеться протягом 2021 року, передбачає отримання готової першої машини у вигляді гелікоптера берегового базування.

Другий (до 2023 року) – створення гелікоптера для корвета, що включає встановлення механізму складання лопатей, щоби він міг розміститися в ангарі корабля.

Передбачається його виконання у двох версіях — пошуково-рятувальній та протичовновій.

Як інформувала “Новинарня“, 14 грудня 2020 року стало відомо, що Міноборони уклало прямі угоди з турецькими компаніями про передачу технологій та виробництво корветів і ударних безпілотних авіаційних комплексів для потреб Збройних сил України.

21 Україна і Туреччина підписали угоди про передачу технологій та виробництво протичовнових корветів типу АDA й ударних безпілотних авіаційних комплексів.

Читайте також:
Україна й Туреччина планують спільно будувати бойові кораблі, БПЛА та всі види турбінних двигунів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна