Міноборони уклало прямі угоди з Туреччиною щодо корветів і ударних БПАК

 

Міноборони уклало прямі угоди з турецькими компаніями про передачу технологій та виробництво корветів і ударних безпілотних авіаційних комплексів для потреб Збройних сил України.

Документ підписав у понеділок, 14 грудня, міністр оборони Андрій Таран і президента Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір.

“Йдеться про проекти, покликані радикальним чином посилити бойові спроможності Військово-Морських сил України задля підвищення безпеки у Чорноморсько-Азовському регіоні”, – наголосили в оборонному відомстві.

У МОУ додали, що це – перші в історії зовнішньоекономічні угоди на товари військового призначення, укладені Міністерством оборони України.

Сторони також обговорили хід виконання домовленостей у рамках міжурядової угоди та констатували, що співпраця України та Туреччини у оборонній сфері має стратегічний характер.

У відомстві також нагадали, що у жовтні Андрій Таран та президент Директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір, підписали Меморандум, де, зокрема, було окреслено наміри започаткувати та імплементувати спільні проєкти з будівництва бойових кораблів, безпілотних літальних апаратів та всіх видів турбінних двигунів.
Тоді ж міністр оборони України Андрій Таран та Міністр національної оборони Турецької Республіки Хулусі Акар підписали Рамкову військову угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки.

Читайте також:
Україна й Туреччина планують спільно будувати бойові кораблі, БПЛА та всі види турбінних двигунів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна