Угорщина прийматиме українських військових на реабілітацію, але після пандемії, – Сійярто

 

Угорщина планує продовжувати програму реабілітації дітей, які постраждали внаслідок російської агресії на Донбасі, та українських військових.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на спільній пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою в Києві в середу, 27 січня.

“Хочу сказати, ми будемо продовжувати надавати гуманітарну підтрмику Україні. До цього часу 2300 українських дітей відпочивали в Угорщині – це діти, які походять зі східних територій України. І, якщо ситуація з епідемією дозволить, цього літа будемо продовжувати цю програму”, – сказав міністр під час виступу, якого цитує “Радіо Свобода”.

Згодом на питання угорської журналістки про реабілітацію українських війскових Сійярто уточнив, що Угорщина готова приймати і їх після того, як пандемія коронавірусу піде на спад.

“До цього часу ми надали лікування 42 військовим з України, які постраждали в результаті війни на сході. Звичайно, ми готові продовжувати цю програму. Ми сподіваємося, що наші медичні можливості – але це залежить від ситуації з епідемією – дозволять продовжувати і цю програму. Моя відповідь: так, але після епідемії”, – заявив він.

Як інформувала “Новинарня“, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто перебуває з робочим візитом в Україні. 

Читайте також:
На Закарпатті СБУ прийшла з обшуком у фонд, який популяризує “Велику Угорщину”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна