На Закарпатті СБУ прийшла з обшуком у фонд, який популяризує “Велику Угорщину”

 

Служба безпеки України провела на Закарпатті санкціоновані обшуки у функціонерів одного із місцевих благодійних фондів.
Під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану “Велику Угорщину” та створення етнічної автономії на Закарпатті. 

Про це пресцентр спецслужби повідомив у понеділок, 30 листопада.

Зазначається, що наразі правоохоронці перевіряють інформацію про причетність іноземного фонду до діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України.

“Зокрема, вивчається можливе втручання у внутрішні справи нашої держави та заподіяння шкоди державній безпеці України через фейкове поширення дії законодавства Угорщини і юрисдикції її державних органів на окремі регіони нашої країни”, – інформують у пресцентрі СБ.

Досудове слідство також досліджує факти сприяння іноземній державі окремими українськими публічними діячами.

“Вони підозрюються у підтримці державних органів сусідньої країни у веденні підривної діяльності на шкоду Україні, зокрема й у вчиненні дій із ознаками державної зради“, – наголошується у пресрелізі.

Під час обшуків вилучено комп’ютерну техніку засоби зв’язку та інші матеріали, які слідчі будуть досліджувати як доказову базу протиправної діяльності фігурантів. Триває слідство.

Читайте також:
Лідер партії “Йоббік” на Закарпатті виступив за автономію регіону від Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна