Комітет Ради схвалив грошові премії за найкращі результати ЗНО

 

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій підтримав постанову, яка гарантує найкращим випускникам шкіл премії у 100 тисяч гривень.

Про це у вівторок, 26 січня, повідомила народна депутатка від “Голосу” та секретарка комітету з питань освіти Наталія Піпа у фейсбуці.

Гроші отримають учні, які складуть зовнішнє незалежне оцінювання з чотирьох предметів на 790 балів і більше.

Документ уже пройшов всі етапи погодження і цього тижня буде на голосуванні у Верховній Раді.

По 100 тисяч гривень премії зможуть отримати 30 випускників, які складуть ЗНО з чотирьох предметів і наберуть максимальну кількість балів.

Сума балів із чотирьох предметів має бути 790 і більше, з умовою, що один предмет складений на 200 балів.

“Якщо буде більше аніж 30 людей, які складуть незалежне тестування більше ніж на 790 балів, то з них виберуть лише 30, які порівняно з іншими набрали більше балів на тестуванні”, – зазначила Піпа.

Ще одна умова, за якої відмінник може отримати грошову винагороду, – це вступ до вищого навчального закладу тільки в Україні.

За постанову про виплату грошових премій за успішно складене ЗНО мають ще проголосувати депутати Верховної Ради на найближчому пленарному засіданні, яке заплановане на 28 січня.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки в жовтні 2020 року скасувало обов’язкове комплексне ЗНО з української мови й літератури. До цього таке тестування було обов’язковим для вступу до будь-якого вишу.
У 2021 році тест з мови й літератури будуть лише ті, хто вступає на гуманітарні й соціальні спеціальності. Решта – лише тест з української мови.

Читайте також:
Українська буде обов’язковою мовою складання ЗНО з 2025 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.