У Маріуполі розмалювали ветклініку, яка запропонувала “знижки для російськомовних”. Поліція відкрила справу

 

У Маріуполі одна з ветеринарних клінік міста запропонувала клієнтам, які робитимуть замовлення російською мовою, знижку. Після цього будівлю установи невідомі особи обмалювали фарбою.

Поліція за цим фактом відкрила кримінальне провадження.

Кілька днів тому ветеринар центру ветеринарної допомоги “Західний” Галина Лекунова на своїй сторінці в ФБ висловила невдоволення набранням чинності норм мовного закону про використання державної мови у сфері послуг.

Вона розмістила допис, в якому анонсувала “безстрокову акцію” зі знижкою 50% для тих клієнтів, які будуть просити їх обслуговувати російською мовою.

А вже 24 січня вона розмітила в ФБ відео, на якому видно, що фасад будівлі розмальований фарбою. Там, серед іншого, видно написи: “Смерть ворогам”, “Далі більше”, “Останнє попередження” та інші.

“Завандалили фасад клініки. Чекаємо поліцію. Доповнення – в клініці моторошний запах нітрофарби, всі тварини в стаціонарі в страшному стресі, очевидно, стукали у вікна. Мовні борці проти кошенят та цуценят, справжні герої!”, – написала вона.

Пресслужба поліції Маріуполя повідомила в коментарі “Новостям Донбасса”, що почала досудове розслідування за статтею про хуліганство за фактом інциденту з фасадом будівлі. Особи зловмисників встановлюються.

25 січня Лекунова написала новий допис, в якому вирішила вибачитися.

“Ну що, народ, настав час для посту з вибаченнями. Правда трохи не тими, які від мене чекає натовп, що труїв мене. Найперше, я щиро прошу вибачення у власників приміщення, яке я орендую. Це абсолютно мирні громадяни України, які не розділяють моїх поглядів, але їх майну завдано шкоди з моєї вини… Я, також, прошу вибачення у свого колективу, який крім своєї волі потрапив під цей дикий шабаш. Прошу вибачення у своєї сім’ї, якій довелося зіткнутися з цілодобовими погрозами, нескінченними прокльонами і побажаннями смерті”, – написала вона.

25 січня пообіді на офіційному сайті поліції Донецької області з’явився пресреліз про інцидент із ветеринарною клінікою.

“24 січня о 21:48 на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на проспекті Будівельників невідомі особи пошкодили приміщення ветклініки. Поліція вживає заходів щодо встановлення підозрюваних”, – йдеться в повідомленні.

Поліцейські також додали, що невідомі ще й зламали вивіску.

Розслідування триває за фактом хуліганства (ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Читайте також:
Еней загинув, “Еней” житиме: як вирішилася доля першої україномовної книгарні на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна