“Килим болю” і дощечка з цвяхами: під Радою мітингували на підтримку законопроєкту про медичний канабіс

 

Вранці в понеділок, 25 січня, під будівлею Верховної Ради пройшов пікет на підтримку законопроєкту про легалізацію в Україні медичного канабісу.

Про це інформує Суспільне.

Близько чотирьох десятків активістів вимагали внести на розгляд парламенту законопроєкт №4553, який легалізує та регулює сферу застосування медичного канабісу.

До входу до будівлі Верховної Ради люди принесли “килим болю” – дощечку з цвяхами, яка символізує щоденний біль хворих, який може полегшити легальний канабіс.

Фото: Ірина Сарнавська/Суспільне

“Вже більше двох років точиться дискусія щодо того, чи легалізувати чи не легалізувати медичний канабіс. Понад 56 країн світу вже це зробили. А в Україні можна сісти, на жаль, за те, що ти вживаєш ліки на основі медичного канабісу. Ми сподіваємось, що нарешті у стінах Верховної Ради ця дискусія розпочнеться”, – розповіла виконавча директорка БФ “Пацієнти України” Інна Іваненко.

Також активісти посилаються на рішення ООН про виключення канабісу зі списку особливо небезпечних наркотиків.

“Нещодавно відбулась історична подія. ООН офіційно виключила канабіс зі списку особливо небезпечних наркотиків і офіційно визнала, що не треба переслідувати людей за використання канабісу. Все, що нам потрібно, щоб підтримати рішення ООН – це гармонізувати наше законодавство із міжнародним. І Україна має підтримати рішення цієї структури”, – наголосила учасниця акції Валерія.

Законопроєкт про легалізацію медичного канабісу 24 грудня 2020 року зареєструвала в парламенті депутатка від фракції “Голос” Ольга Стефанишина.

Читайте також:
Легалізація канабісу: комітет ВР підтримав петицію і створив групу для закону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна