Легалізація канабісу: комітет ВР підтримав петицію і створив групу для закону

 

Електронна петиція про законодавче врегулювання вживання медичного канабісу набрала на сайті парламенту понад 25 тисяч голосів.
Комітет Верховної Ради з питань прав людини 20 березня підтримав петицію на засіданні.

Петицію підтримали всі присутні члени комітету, повідомило “Громадське“.

На засіданні вирішили створити робочу групу, до якої залучать представників інших профільних комітетів. Вона напрацьовуватиме проект закону про врегулювання медичного застосування канабісу.

Також на комітеті вирішили звернутися до Кабміну з проханням розглянули можливість внесення змін до переліку наркотичних засобів, відповідно до якого використання канабісу в Україні заборонено в медичних і дослідницьких цілях.
Тобто марихуану пропонують дозволити використовувати для лікування, при цьому вона залишиться наркотичним засобом.

На засідання комітету також прийшли члени громадських організацій. Зокрема, голова об’єднання “Афіна. Жінки проти раку” Ніна Резніченко зазначила, що канабіс може полегшити біль для онкохворих пацієнтів.

“У нашій спільноті за останні два роки померли більш ніж 55 жінок. З них щонайменш вісім жінок вживали нелегально препарати з медичного канабісу і виживали таким чином. Їх штовхнули в руки незаконного бізнесу”, — розповіла вона.

Народний депутат Георгій Логвинський зауважив, що комітет “готовий захищати непопулярні речі”.

“Головна мета, чому ми, члени комітету, готові підтримати цю петицію, захищати непопулярні речі, це тому, що це порушення права люди нормально жити”, – заявив нардеп.

Медичний канабіс застосовують для лікування хвороби Альцгеймера, раку, синдрому подразненого кишківника, розсіяного склерозу, епілепсії.
У США медичний канабіс призначають також під час посттравматичного синдрому і глаукоми.

Раніше “Новинарня писала”, що в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла про користь медичного канабісу та закликала легалізувати його.

Читайте також:
Соцмережі кепкують: поліція похизувалася вилученням крихти коноплі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна