Студія “1+1” прибрала всі скарги на YouTube-канал Geek Journal

 

Телеканал “1+1” зняв усі “страйки” (скарги) на відео українського YouTube-каналу Geek Journal після зустрічі з його представниками.

Про це повідомив засновник каналу Geek Journal, блогер із псевдонімом Тайлер Андерсон.

“[На зустрічі] нам видали декілька умов для того, щоб “повернути” нам наш канал. (…) Умова перша – що ми видаляємо всі відео, на які “прилетіли” страйки. А це загалом вісім штук, на які прилетіло чотири страйки з трьох(!) можливих”, – розповів блогер.

Другою умовою, за його словами, було написання публічного допису про те, в якому Geek Journal визнав би свою “неправоту”.

“Я, звісно, все це послухав і сказав, що мені потрібен час подумати – до понеділка”, – переповів суть розмови Андерсон. Нагадавши, що за кілька днів, відколи через скарги “1+1” його канал отримав повідомлення про видалення з YouTube, зняті ним відео поширилися мережею в десятках копій.

Проте, за його словами, від ранку суботи “страйки почали один за одним зникати – причому не в тому порядку, в якому їх робили”.

“У понеділок я хотів сказати їм, що цього (виконання вимог “1+1” – “Н”не буде і ми готові дійти до суду. Але я не розумію, що відбувається… і саме тому поки що не дуже радію, а просто намагаюся тримати спокій”, – зауважив Андерсон.

Тим часом у соцмережах триває флешмоб на підтримку каналу Тайлера Андерсона під тегом #saveGeekJournal.

Зокрема, відео на підтримку Geek Journal записав гуморист і громадський діяч Сергій Притула.

А відома актриса Ірма Вітовська-Ванца зізналася, що підписана на Geek Journal від самого створення каналу і переглядає всі випуски.

“Можу зазначити, що критика продукту, до створення якого я мала відношення, мною сприймалась часом гостро… але тільки так і народжується стимул робити краще”, – визнала акторка і висловила сподівання, що “1+1” “перегляне свою позицію або знайде вихід з ситуації, в яку зараз ми всі втягуємось”.

 

На новий канал Андерсона, створений як “запасний” на випадок, якщо Geek Journal справді буде видалений, лише за один день (22 січня) підписалося понад 50 тисяч користувачів. А станом на 14:30 суботи, 23 січня, кількість підписників перевищила 69 тисяч. Долучитися до них можна тут.

Як писала “Новинарня“, 21 січня Тайлер Андерсон повідомив, що з 28 січня відеохостинг YouTube може заблокувати його канал із українськомовними оглядами фільмів Geek Journal, який на той час мав понад 102 тисячі підписників (станом на 23 січня їх уже понад 122 тисячі).

На той час Geek Journal отримав чотири попередження щодо використання контенту, яке порушує авторське право каналу “1+1”. За правилами YouTube, якби протягом тижня ці скарги не скасували, Geek Journal був би видалений автоматично.

Андерсон наголосив, що скарги “1+1” – наступ на свободу слова, адже його канал користувався контентом цього каналу лише в рамках чесного використання.

Читайте також:
Медведчук задекларував частку в каналах 1+1 та 2+2, – “Схеми”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна